באווירת החורף המתקרב- ממולאים שיחממו לכם את הלב והבטן

באווירת החורף המתקרב- ממולאים שיחממו לכם את הלב והבטן

מאת: מור אוחנה

אני חושבת שלרובנו שמורה פינה חמה בלב לממולאים.

פלפלים, עגבניות, קישואים, בצל.. כל אחד והממולא המועדף עליו, מה שבטוח- השילוב בין בשר, אורז, הירק הרך והרוטב שבתוכו כל הדבר הזה מתבשל- לגמרי הופך את המנה הזו לאוכל חורפי ומנחם.

האמת היא שבמשך כמה שנים טובות אני וממולאים לא היינו חברים כל כך טובים, אף פעם לא ממש אהבתי פלפל כשהוא מבושל ועד שהתחלתי לחקור קצת את עולם הבישול הייתי בטוחה שזו האופציה היחידה לממולא. כשהתחלתי לעשות את הניסויים לממולא שאתאהב בו הבנתי כמה אני אוהבת את המנה הזו בכל מיני וריאציות.

אז אמנם עד היום אני לא אוכלת פלפל ממולא אבל אצלנו בבית ההעדפות הן מגוונות וככה גם הסיר של הממולאים, משהו בשילוב של פלפלים ועגבניות ממולאים באותו הסיר לגמרי עושה את שלו.

אני יכולה להמשיך ולכתוב על זה עוד המון אבל התכנסנו כאן היום כדי להכין את עצמנו למנה הנהדרת הזו וזה בדיוק מה שנעשה 🙂

 

פלפלים ועגבניות ממולאים בסיר אחד

המצרכים הנדרשים-

  • חצי קילו בשר טחון
  • כוס אורז
  • 2 בצלים גדולים קצוצים (כל אחד בנפרד)
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוץ
  • חצי ראש שום קצוץ
  • 6 פלפלים אדומים גדולים
  • 6 עגבניות גדולות
  • עגבניה אחת קצוצה
  • 10-15 עגבניות שרי תמר חצויות
  • 2 רסק עגבניות קטן
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות אבקת מרק עוף/בצל
  • חצי כפית כורכום
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • כפית- שתיים פלפל צ׳ילי גרוס חריף (ניתן לוותר)
  • 4-5 כפות שמן זית לטיגון
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה-

  • נחמם סיר בינוני (כמו תמיד, ממליצה גם כאן לא להשתמש בסיר קטן) ונוסיף שמן זית (כף- שתיים) כשהשמן חם נוסיף בצל אחד קצוץ ונטגן כמה דקות עד שנהיה שקוף. נוסיף חצי מכמות השום וחצי מכמות הפטרוזיליה ונטגן עוד כמה דקות עד לריכוך של הפטרוזיליה.
  • נוסיף את הבשר, נערבב הכל יחד היטב ונטגן במשך כמה דקות תוך כדי ערבוב, פתיחה והפרדה של הבשר לחתיכות קטנות כמה שיותר. נוסיף את האורז, נערבב הכל יחד היטב ונטגן כמה דקות נוספות.
  • את אותה הכוס של האורז נמלא במים חמים ונשפוך לסיר (כך שמנו כמות מים שווה לכמות האורז) נוסיף מלח ופלפל שחור, נערבב הכל היטב ונכסה את הסיר במכסה למשך 5-7 דקות- עד שנראה שלא נותרו מים כלל ואז נערבב שוב היטב ונכבה את הסיר.
  • בזמן שהמילוי מתקרר מעט נשטוף היטב את העגבניות והפלפלים, נחתוך את החלק העליון שהוא בעצם ״המכסה״ של הממולא (את העגבניות אני לא מכסה לכן לא שומרת את החלק העליון, לשיקולכם). את הפלפלים ננקה מבפנים ונסיר את כל החלקים הלבנים. מהעגבניות נוציא את התכולה בזהירות ועדינות בעזרת סכין עדינה וכפית ככה שתישאר רק המסגרת, את כל פנים העגבניה נקצוץ דק ונעביר לקערה יחד עם העגבניה האחת הקצוצה- זה בעצם הבסיס לרוטב שלנו.
  • לקערה נוסיף את הרסק, שאר השום, שאר הפטרוזיליה, אבקת המרק והסוכר, נערבב לאיחוד ונניח בצד.
  • את הסיר לבישול הממולאים בחרו היטב- הכי טוב יהיה להשתמש בסיר של דגים או מה שהכי קרוב לזה אחרי שבדקנו שהכמות של העגבניות והפלפלים ייכנסו שם בצורה מרווחת (חשוב). נחמם את הסיר ונוסיף שמן, כשהשמן חם נוסיף את יתרת הבצל ונטגן מספר דקות, כשהוא נהיה שקוף נוסיף את הכורכום, הפפריקה, המלח והצי׳לי (הסיבה שהתבלינים יתווספו לטיגון ולא לקערת הרוטב היא כי הם נפתחים הרבה יותר טוב בזמן טיגון) ונטגן יחד עוד כמה דקות עד שהתבלינים נפתחים והכל מעורבב בצורה אחידה.
  • נוסיף את עגבניות השרי החצויות לכמה דקות של טיגון ולאחר מכן נשפוך לסיר את תכולת הקערה ונוסיף מים רותחים עד לגובה אמצע הסיר. נסגור את הסיר עם מכסה וניתן לו לבעבע.
  • בינתיים נמלא את הפלפלים והעגבניות- ממליצה לעשות את זה עם כפית בשביל הנוחות, שני דגשים חשובים בשלב הזה: לא למלא עד אפס מקום, האורז רק חצי מוכן בשלב הזה ויתנפח מעט אז כדי שהמילוי לא יגלוש החוצה ממליצה להשאיר בערך סנטימטר. הדבר הנוסף- לא לדחוס את המילוי, על מנת שייצא כמה שיותר אוורירי וכיף לאכילה- פשוט לשים כמה שנכנס מבלי למעוך ולדחוס את כמות המילוי.
  • כשהרוטב רתח ורגע לפני שנכנסי את הממולאים לסיר זה הזמן לטעום את הרוטב ולתקן תיבול במידת הצורך במידה וחסר כי ברגע שהסיר יתמלא זה יהיה די בלתי אפשרי.
  • את העגבניות נניח בסיר אחת אחת ובעזרת כף נמזוג עליה רוטב בנדיבות, אותו הדבר עם הפלפלים- להניח בסיר, למזוג רוטב, לסגור עם החלק העליון של הפלפל וגם עליו נמזוג רוטב בנדיבות ולאחר מכן נסגור את הסיר.
  • נשאיר על אש גבוהה בלי לערבב למשך 20 דקות פחות או יותר, לאחר מכן נפתח כדי לוודא שהפלפל מוכן (עגבניות מתבשלות מהר יותר ככה שבזמן כזה בטוח יהיו מוכנות) נדבוק את הפלפל בעדינות עם מזלג, במידה ולא מוכן נמזוג עליו עוד קצת רוטב נכסה ונבדוק שוב בעוד כמה דקות. במידה ומוכן נמזוג רוטב, נכסה, נכסה את הסיר ונמתין לקירור.

 

  שדרוגים:

  • לאוהבי ממולאים מעט חמוצים- תוסיפו לרוטב רבע כוס רכז רימונים, לא תתחרטו.
  • אני מאוד אוהבת להוסיף לרוטב רבע צרור שמיר קצוץ, משדרג המון למי שאוהב שמיר.בתאבון ♥רוצים עוד?הקליקו לאינסטגרם של מור -> mor.ohana@ 
פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*