באפס מאמץ- פסטה עם קרם קוקוס, אסאדו, פטריות ובזיליקום

באפס מאמץ- פסטה עם קרם קוקוס, אסאדו, פטריות ובזיליקום

מאת: מור אוחנה

בכל מה שנוגע לפסטה יש המון על מה לדבר.

יש אינסוף אפשרויות- רוטב אדום, רוטב שמנת, רוטב רוזה ועוד ועוד.. מה שאני באמת הכי אוהבת זה לנסות כל פעם משהו חדש שהוא לא הרטבים הרגילים והמוכרים. אצלי בבית כבר יודעים שפסטה זה משהו אחר לגמרי בכל פעם ומצפים בקוצר רוח.

האמת היא שמשהו בשילוב של פסטה ובשר אוטומטית משדר לי וייב חורפי ומנחם (זאת רק אני?) ארוחה שכיף לאכול כשיושבים בבית וצופים באפרוריות והקור מהחלון.

המתכון זה הוא מהז'אנר של מתכונים לעצלנים, מתאים בדיוק לסיטואציות שבא משהו טעים ואין כוח להשקיע, סיר אחד ומחבת אחת וסיימנו את הסיפור הזה בחצי שעה.

שנתחיל? 🙂

המצרכים הנדרשים-

  • 250 גרם אסאדו פרוס דק (אני קונה של אל גאוצ'ו)
  • חבילת פסטה מכל סוג שאוהבים
  • בצל גדול פרוס לחצאי טבעות דקות
  • סלסלת פטריות טריות חתוכות לפרוסות
  • חצי ראש שום קצוץ
  • חצי חבילת בזיליקום קצוץ דק
  • רבע חבילת עירית קצוצה דק
  • פחית קרם קוקוס (400 מל)
  • 2 כפות שמן זית לטיגון
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה-

  • את הפסטה נכין לפי הוראות היצרן- אני ממליצה בחום להוציא אותה כשהיא כמעט מוכנה עדיין (2 דקות לפני בערך) נסנן ונניח בצד עד להכנת החלק השני של המנה.
  • נחמם מחבת רחבה וגבוהה (קחו בחשבון שהיא צריכה להיות גדולה מספיק כדי להכיל גם את הפסטה המוכנה בשלב הסופי) ונוסיף שמן זית, כשהשמן חם נשים במחבת את הבצל וניתן לו טיגון של כמה דקות עד לריכוך.
  • בזמן הזה נשפוך לקערה את קרם הקוקוס, נוסיף את המלח, הפלפל, העירית והבזיליקום ונערבב לאיחוד מלא.
  • נוסיף למחבת את השום והפטריות ונגן כמה דקות נוספות עד לריכוך של הפטריות. בזמן הזה את פרוסות האסאדו חותכים לרוחב- כל פרוסה ל3-4 חתיכות, מי שלא קונה
    אסאדו שפרוס דק מלכתחילה- המטרה היא חתיכות אסאדו דקות ולא גדולות/קטנות מדי.
  • מוסיפים את האסאדו לעוד כמה דקות תוך כדי ערבוב כך שהוא נצרב מעט על המחבת ואז שופכים את תכולת קערת הרוטב, מערבבים הכל היטב וסוגרים במכסה.
  • משאירים על אש גבוהה עם מכסה סגור למשך 10 דקות. פותחים את המכסה, מערבבים היטב ומוסיפים בזהירות את הפסטה המוכנה. מערבבים את הכל טוב טוב ונותנים להכל להתאחד ולהתבשל יחד למשך 2-3 דקות תוך כדי ערבוב ומורידים מהאש.

שדרוגים:

  • לאוהבי הצנוברים זה יכול להשתלב כאן נהדר, אפשר להוסיף כמה שאוהבים בשלב הוספת הפטריות והשום למחבת.
  • ערמונים! אוהבים? תוסיפו חבילה- חבילה וחצי של ערמונים בשלב הוספת האסאדו למחבת. מבטיחה שתודו לי.

בתאבון ♥

רוצים עוד?הקליקו לאינסטגרם של מור -> mor.ohana@ 

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*