בדיוק לארוחת שישי- קציצות חזה עוף עם בצל ופטריות

בדיוק לארוחת שישי- קציצות חזה עוף עם בצל ופטריות

מאת: מור אוחנה

למי מאיתנו אין את המנה הבטוחה שלו?

המתכון המוצלח הזה שתמיד יוצא טוב, שלא מתאמצים הרבה בשבילו והוא בכל זאת תמיד מרשים וגורף מחמאות..

אז אמנם יש אלף ואחת סוגי קציצות בכל מיני וריאציות אבל אנחנו רגע לפני הסופ"ש ולמקרה שבא לנו מנה טעימה, מנחמת, זריזה ושכולם יאהבו- הקציצות האלה זה בדיוק מה שצריך.

בתור מי שלא אוהבת חזה עוף ולא אוכלת אותו בשום וריאציה מלבד שניצל וקציצות אני יכולה להבטיח לכם שאת הסיר הזה אתם תרצו להכין יותר מפעם אחת אז לא לנסות זו לא אופציה.

מצרכים:

  • חצי קילו חזה עוף טחון
  • 2 בצלים גדולים
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 3-4 גבעולי בצל ירוק קצוץ
  • ביצה אחת
  • תפוח אדמה קטן מגורד
  • 2 סלסלאות של פטריות טריות פרוסות דק
  • 4-5 כוסות מים
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות אבקת מרק עוף
  • רבע כפית כורכום
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

  • נגרד בצל אחד ונסחט היטב (היטב!) נעביר לקערה גדולה ונוסיף אליו את תפוח האדמה המגורד אחרי שסחטנו גם אותו היטב.
  • נוסיף חזה עוף, ביצה, חצי מכמות הפטרוזיליה, חצי מהבצל הירוק, כף שמן זית, מלח ופלפל. נערבב הכל היטב לאיחוד, נסגור בניילון נצמד ונכניס למקרר להתייצבות לחצי שעה.
  • נחתוך את הבצל לחצי ואז נפרוס לרצועות דקות ונטגן עד שקיפות, נוסיף מעט כורכום ופטריות ונטגן יחד כמה דקות.
  • נוסיף את יתר הפטרוזיליה והבצל הירוק, מים, כורכום ואבקת מרק, נערבב הכל היטב, נכסה וניתן לסיר לרתוח.
  • נוריד לאש בינונית ונכדרר את הקציצות ישירות לתוך הסיר (ממליצה לשמן קצת את הידיים כדי שיהיה נוח יותר), לכסות שוב לעוד כמה דקות, להפוך את הקציצות בעזרת כף ולכסות שוב ל10 דקות נוספות. אני אוהבת להפוך אותן אחר כך שוב פעם נוספת כי הן סופגות את הרוטב טוב יותר ואז להשאיר לעוד 5 דקות ולכבות את האש.

שדרוגים:

  • אפשר להוסיף ביחד עם הקציצות קוביות תפוחי אדמה ולהעשיר את המנה, אני מוסיפה לפעמים לפי החשק.
  • למי שלא אוהב פטריות- לגמרי אפשר להחליף בכל ירק שרוצים כמו בטטה, גזר, גמבה, תפוח אדמה, גרגירי חומוס וכו וכו (אפשר גם שילוב של הכל, מה רע?)

 

בתאבון ♥

רוצים עוד?הקליקו לאינסטגרם של מור -> mor.ohana@ 

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*