זהירות, ממכר- בראוניז עם חמאת בוטנים ושוקלד לבן

זהירות, ממכר- בראוניז עם חמאת בוטנים ושוקלד לבן

מאת: מור אוחנה

את רוב המאכלים בעולם חלקנו אוהבים וחלקנו פחות אבל יש כמה מאכלים שלרובנו יהיה מאוד קשה לסרב להם ובטח לא לאהוב אותם. בניהם, איך לא- בראוניז.

זה לגמרי קינוח מפנק, מנחם, שידוך מוצלח מאוד לקפה של הבוקר או של סוף היום וכמובן מושלם כאלתור זריז לאירוח או כשיש חשק למשהו טעים ומושחת.

אצלנו בבית וגם בקרב החברים יש ויכוח תמידי האם אוכלים בראוניז חם ורך או קר מהמקרר, מבחינתי כל אחת מהאופציות היא אחלה כל עוד העוגה עצמה מוצלחת ואיכותית.

בראוניז זה לדעתי מהדברים שיש להם הכי הרבה וריאציות ומתכונים בכל אתר אינטרנט אפשרי אבל כל אחד צריך מתכון אחד טוב, מהיר, בטוח, שתמיד מצליח ושגורף מלא מחמאות- ויש לי בדיוק את המתכון הזה בשבילכם.

שנתחיל?

המצרכים הנדרשים-

  • 200 גרם חמאה
  • 400 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 190 גרם קמח
  • 250 גרם סוכר
  • קורט מלח
  • 4 ביצים
  • 50 גרם שוקולד לבן קצוץ
  • 50 גרם חמאת בוטנים

אופן ההכנה-

  • בקערה נמיס יחד את החמאה והשוקולד המריר בפולסים של חצי דקה- דקה במיקרוגל עד להמסה מלאה ונערבב לאיחוד מלא. נניח בצד כדי שיתקרר.
  • בינתיים בקערה נפרדת נערבב קמח, סוכר, מלח וביצים לאיחוד מלא. כשתערובת החמאה והשוקולד התקררה נוסיף אותה ונערבב הכל יחד טוב טוב, אפשר בעזרת מטרפה ידנית.
  • נשמן תבנית אפייה (ממליצה על פיירקס בינונית) במעט חמאה ונשפוך את תערובת הבראוניז.
  • את השוקולד הלבן אפשר להמיס או לפזר כמו שהוא, את חמאת הבוטנים ממליצה לחמם כמה שניות במיקרוגל כדי שתהפוך קצת יותר נוזלית ואז בעזרת כפית שמים צ'אנקים של חמאת בוטנים בעוגה.
  • נעבור מעט עם קיסם/שיפוד בתערובת העוגה ככה שהשוקולד וחמאת הבוטנים יתפזרו בצורה יפה בתוך העוגה.
  • נכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל20-25 דקות עד שהשוליים מתקשים והאמצע עדיין רך, מוציאים ונותנים לעוגה להתקרר.

שדרוגים:

  • אפשר להוסיף/להחליף לכל תוספת אפשרית- שוקולד חלב, שברי אגוזים (פקאן/ מלך/ לוז) כפית אבקת נס קפה בבלילה, קוקוס או כל דבר שאוהבים. אפשר גם בלי שום תוספת, זה טעים מספיק.

בתאבון ♥

רוצים עוד?הקליקו לאינסטגרם של מור -> mor.ohana@ 

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*