לא רק בחנוכה- לביבות כרובית וקישואים אפויות

לא רק בחנוכה- לביבות כרובית וקישואים אפויות

מאת: מור אוחנה

מאכל שבדרך כלל מתקשר לחג החנוכה שאנחנו חוגגים ממש בימים האלה אבל האמת היא שזה מאכל קל להכנה וכיף לנשנוש אז למה לא כל השנה בעצם?

אז יש הרבה סוגים של לביבות, יש כאלה שמטגנים וכאלה שאופים, שילובים בין כל מיני סוגי ירקות.. האמת היא שזה בין המאכלים הקלילים שאני יותר אוהבת ויצא לי לנסות כל מיני סוגים.

השבוע התחשק לי להכין לביבות כרובית וקישואים ואחרי שהכנתי ואכלנו אני רוצה שהחשק הזה יעבור גם אליכם- מומלץ וכדאי.

אגב, אני מכינה ברוב המקרים אפויות אבל באותה מידה ניתן לטגן כמובן.

המצרכים הנדרשים-

  • 800 גרם כרובית טרייה/קפואה
  • 2 קישואים קלופים
  • בצל גדול
  • 5-6 גבעולי בצל ירוק
  • 5-6 שיני שום
  • 2 ביצים L
  • 4 כפות שמן זית
  • 200 גרם קמח/קורנפלור
  • כף אבקת סודה לשתייה
  • חצי כפית כורכום
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • למי שמחליט לטגן במקום לאפות- שמן לטיגון

אופן ההכנה-

  • את כל הירקות יחד נטחן/נגרד יחסית גס ונסחט היטב (אבל ממש היטב) מנוזלים ונעביר לקערה.
  • נוסיף לקערה את שאר המרכיבים ונערבב הכל היטב, נכסה את הקערה ונקרר את הבלילה חצי שעה-שעה.
  • לאפייה- נרפד תבנית תנור בנייר אפייה ונסדר קציצות במרווחים קטנים בעזרת כף, לא לעשות אותן שטוחות לחלוטין כי הן משטחות מעט אז לתת להן קצת גובה. נכניס לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשהו כמו חצי שעה (משתנה בין תנור לתנור) עד שהקציצות שחומות מלמעלה ומרגישות יחסית (לא לגמרי) יציבות. נוציא את התבנית וניתן להן להתקרר.
  • לטיגון- נחמם שמן בכמות לטיגון עמוק במחבת, כשהשמן חם נכניס קציצות בעזרת כף, נטגן כמה דקות עד שישחים מצד אחד ואז נהפוך ונטגן עד השחמה זהה בצד השני.

שדרוגים:

  • אפשר להוסיף/להחליף לכל ירק שאוהבים- תפוח אדמה, בטטה, בצל סגול, גזר וכו.

בתאבון ♥

רוצים עוד?הקליקו לאינסטגרם של מור -> mor.ohana@ 

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*