עוף שילדים אוהבים- עוף עם תפוחי אדמה ובטטה בתנור

עוף שילדים אוהבים- עוף עם תפוחי אדמה ובטטה בתנור

מאת:מור אוחנה

למי מאיתנו שיש ילדים יודע שמתוך כל סוגי האוכל שאנחנו מכינים הם בררנים מאוד ומוכנים לאכול (או "לטעום") רק חלק ממנו- לפעמים חלק ממש מצומצם ממנו.. אז אנחנו אוחזים חזק במה שהם כן מאשרים ומייצרים לנו "מאכלים בטוחים".

גם מי שאין לו ילדים יזדהה עם זה שיש מנות/ מתכונים שאנחנו בעצמנו אוהבים ומכינים שוב ושוב כי הם תמיד הולכים לנו חלק ומצליחים בכל פעם מדש.

אתם כבר יודעים שאני מעריצה של מתכונים מהסוג הזה כי מה יותר טוב ממתכון שתמיד מצליח?

אז בין אם יש לכם ילדים בררנים או שאתם אוהבים לפנק את עצמכם- במתכון הזה ההצלחה היא לגמרי מובטחת.

מצרכים:

  • מגש כרעיים/ חלקי עוף שאוהבים
  • בצל קצוץ
  • 4 תפוחי אדמה
  • בטטה
  • 4-5 כפות סילאן
  • 2 כפות חרדל דיז'ון
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 4 כפות שמן זית
  • 5 שיני שום כתושות
  • מלח, פלפל וצ'ילי חריף לפי הטעם

אופן ההכנה:

  • בקערה גדולה נערבב את הבצל, השום וכל התבלינים והרטבים עד לאיחוד. נוסיף את חלקי העוף ונערבב היטב, נכסה בניילון נצמד וניתן לעוף לשבת במרינדה במקרר- כמה שיותר יותר טוב, ממליצה לתת לפחות שעה וחצי.
  • נסדר את חלקי העוף בתבנית (את המרינדה נשאיר בקערה) נחתוך גס קוביות תפוחי אדמה ובטטה ונעביר לקערה עם המרינדה. נערבב היטב ונוסיף את הכל לתבנית של העוף.
  • נכסה את התבנית בנייר כסף ונחורר אותו מעט עם מזלג, נכנסי את התבנית לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל45 דקות.
  • נסיר את נייר הכסף ונשאיר את התבנית בתנור לעוד 30-40 דקות בערך (משתנה בין תנור לתנור) לאחר מכן נכסה את התנור וניתן לתבנית לשבת עוד קצת בתנור הכבוי.

שדרוגים:

  • לאוהבי עשבי התיבול אפשר להוסיף כל ירק שאוהבים- פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק וכו.
  • למי שלא אוהב תפוחי אדמה/ בטטה- אפשר להחליף (או להוסיף) בפטריות/ערמונים/חצילים/פלפלים בצבעים וכו

 

בתאבון ♥

רוצים עוד?הקליקו לאינסטגרם של מור -> mor.ohana@ 

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*