עם הקפה מתחת לפוך- עוגיות מושלגות

עם הקפה מתחת לפוך- עוגיות מושלגות

מאת: מור אוחנה

אני לא יודעת מה אתכם אבל מבחינתי הימים האחרונים לגמרי מתאימים להישארות במיטה מתחת לפוך עם משהו חם ונטפליקס.

החורף לא ממש הגיע אלינו בזמן הפעם אבל נראה לי שנסלח לו ונתאים את עצמנו אליו, לפחות מבחינת אוכל כיף ומנחם- ומה יותר כיף מעוגיות?

אצלנו בבית הן נחטפות בשניות ובכל מקום שאליו אני מביאה אותן הן לא באמת שורדות יותר מכמה דקות..

אז אולי יש הרבה סוגי עוגיות אבל אם אתם רוצים להמתיק לעצמכם את הימים הקרים במאמץ מינימלי- זו ההזדמנות שלכם.

מצרכים:

  • 140 גרם קמח
  • 120 גרם שוקולד מריר איכותית קצוץ
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 100 גרם סוכר
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 60 גרם קקאו
  • 3 ביצים M (או 2 L)
  • כפית אבקת סודה לשתיה
  • כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

  • בקערת מיקסר נשים את החמאה, הסוכר והמלח ונקרים בעזרת לישה עם וו גיטרה על מהירות בינונית למשך כמה דקות- עד שהתערובת אוורירית ותפוחה.
  • נוסיף את הביצים לעוד כמה דקות ובינתיים בקערה נפרדת נערבב היטב קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה וכשמתאחד נוסיף הכל לקערת המיקסר.
  • מיד לאחר מכן נוסיף את השוקולד ונשאיר לערבוב רק עד לאיחוד של הכל ונכבה את המיקסר.
  • נכסה את הקערה בעזרת ניילון נצמד ונכניס להקפאה של שעתיים- שלוש.
  • בקערה קטנה נשים את אבקת הסוכר, נכדרר בידיים כדורים קטנים (כמו כדורי שוקולד) ונטבול כל כדור באבקת סוכר מכל צידיו, נסדר אותם על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה- לסדר במרווחים כי העוגיות גדלות.
  • נכנסי לתנור שחומם מראש ל180 מעלות על מצב טורבו (חשוב) למשך 8 דקות בדיוק ולאחר מכן נוציא מהתנור ונמתין לקירור.

שדרוגים:

  • ניתן לשלב שוקולד חלב/ לבן במקום חלק מהשוקולד המריר (או כולו).
  • אוהבים אגוזים? ניתן להחליף חלק מהשוקולד בשברי אגוזים שאוהבים, ממליצה על אגוזים מסוכרים (פקאן, לוז, בוטנים וכו).

בתאבון ♥

רוצים עוד?הקליקו לאינסטגרם של מור -> mor.ohana@ 

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*