בעקבות תלונה על הפרת צו: מחוז הדרום של משרד הבריאות מפרסם מדריך לקניה נכונה של בשר, עופות ודגים

אילוסטרציה (ai)

אילוסטרציה (ai)



בעקבות תלונה שהתקבלה במחוז דרום של המשרד על פעילות שמבוצעת באטליז על אף שהעסק נמצא תחת צו סגירה מינהלי, הגיש משרד הבריאות תלונה במשטרה על הפרת הצו וכן, נעשתה פנייה לרשות המקומית בבקשה לבטל את רישיון העסק של המקום.

בעקבות התלונה, בוצעה בימים האחרונים ביקורת במקום ע"י מפקחת שירות המזון במחוז בליווי הרופאה הווטרינרית האחראית במחוז. במהלך הביקורת נמצאו באטליז מוצרי בשר פגי תוקף ומוצרי בשר מופשרים שהיו בתנאים לא נאותים ושאינם ראויים למאכל אדם.

בהוראת הרופאה הווטרינרית האחראית במחוז ובשיתוף מנהל המחלקה הווטרינרית בעיריית באר שבע, הושמדו כ-263 ק"ג של מוצרי בשר.

משרד הבריאות פרסם בעקבות המקרה את המדריך לקניה נכונה של בשר, עופות ודגים:

  • רכשו רק מוצרים בעלי סימון ברור של תאריך אחרון לשימוש. במוצרים ארוזים מראש ובדקו כי לא חלף התאריך האחרון לשיווק.

    אילוסטרציה (ai)

  • ברכישת מזון נא (לא מבושל), שאינו ארוז מראש בקצבייה, בקשו מהקצב להציג תווית מקורית של המוצר לרבות סימון ברור של התאריך האחרון לשימוש.
  • רכשו במקומות ממוזגים, מוארים ונקיים בלבד.
  • רכשו רק במקומות בהם העובדים לבושים בלבוש נקי ומסודר.
  • רכשו בשר או עוף נאים (לא מבושלים), שנטחנו לעיניכם בלבד או רק אם הם ארוזים ומסומנים.
  • רכשו רק מוצרים בעלי מראה, צבע וריח אופייניים. לדגים יש סימנים מיוחדים לטריות שמומלץ להתייחס אליהם (ראו בהמשך).
  • רכשו רק מוצרים המאוחסנים בחנות בהתאם להוראות היצרן.
    • בשר, עופות ודגים  טריים או נאים (שאינם מבושלים) חייבים  להיות בקירור (0 – 4 מעלות  צלזיוס) או בהקפאה (18- מעלות צלזיוס) בכל שלבי השיווק, ואין לקנות אותם אם אינם נמצאים במקרר או במקפיא.
    • הטמפרטורה המומלצת על-ידי היצרן מסומנת על גבי המוצר. ביכולתכם לבדוק שהמוצר מאוחסן נכון בחנות במקרר או במקפיא לפי המלצות היצרן (היצרן קובע כיצד יש לאחסן את המוצר ואין להקפיא בחנות מוצר שמסומן כמצונן או לשמור במקרר מוצר שהוגדר כקפוא).
    • ביכולתכם לזהות אם מוצר קפוא בחנות הופשר והוקפא שנית: אם בתוך שקית האריזה יש גבישי קרח סימן כי המוצר הופשר והוקפא שנית ולא רצוי לקנות מוצר כזה.
  • רכשו מוצרים ארוזים מראש רק אם האריזה שלמה ותקינה.

    אילוסטרציה (ai)

  • ארזו בשר, עוף ודגים נאים (לא מבושלים) בשקית נקייה ובנפרד ממוצרים אחרים של קנייתכם. אריזה נפרדת ונקייה תמנע טפטוף וזיהום מוצרים אחרים בעת הקניות.
  • הוציאו את מוצרי הבשר, העוף והדגים מהמקרר סמוך ככל שניתן למועד התשלום.
  • רכשו עוף והודו (קפוא או מצונן), רק אם מופיע סמל הפיקוח הווטרינרי.
  • הסמל מופיע על תווית המוצר ובתוכו המילים "נבדק והותר" ומספר הפיקוח הווטרינרי הייחודי של המשחטה.
פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*